جوان آنلاین: در شرایطی که نخستوزیر صهیونیستی ماندن در محور «فیلادلفیا» را به بهانه مقابله با قاچاق سلاح به حماس توجیه میکند، در پس این اقدام اهداف پنهانی نهفته است که به اذعان هاآرتص، مقدمهچینی برای شهرکسازی و الحاق شمال نوار غزه به اراضی اشغالی است؛ اقدامی که قطار مذاکرات آتشبس را از ریل خارج کرده و تنش را بین گروههای مقاومت و صهیونیستها تشدید خواهد کرد.
به رغم درخواست جامعه بینالمللی برای توقف جنگ در غزه و ارسال کمکهای بشردوستانه به ساکنان این باریکه، سران تندرو تلآویو خوابهای آشفتهای برای غزه دیدهاند. روزنامه هاآرتص فاش کرد بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و کابینه راستگرای او در حال آماده شدن برای مرحله بعدی جنگ علیه غزه هستند که شامل «مقدمهچینی برای شهرکسازی و الحاق شمال نوار غزه به اراضی اشغالی» است. «الوف بن» سردبیر روزنامه هاآرتص روز دوشنبه در تحلیلی نوشت: اسرائیل وارد مرحله دوم جنگ با غزه میشود و تلاش خواهد کرد کنترل خود را بر شمال نوار غزه تا محور نتساریم (که ارتش اسرائیل در مرکز نوار غزه ایجاد کرده و شمال آن را به جنوب متصل میکند) کامل کند. این منطقه بهتدریج برای شهرکسازی یهودیان و الحاق آن به اسرائیل، بسته به میزان مخالفتهای بینالمللی که پس از چنین اقداماتی به وجود میآید، آماده میشود. وی ادامه داد: در صورت اجرایی شدن این طرح، ساکنان فلسطینی باقیمانده در شمال غزه اخراج خواهند شد. در این زمینه سرهنگ «گیورا آیلاند»، رئیس سابق بخش عملیات ارتش با کمک تهدید گرسنگی و پوشش حفاظت از جانشان به این مسئله تهدید کرد در حالی که ارتش افراد حماس را در این منطقه تحت تعقیب قرار میدهد. این مقام اشاره کرد: نتانیاهو رؤیای گسترش قلمرو اسرائیل را دارد و این مسئله پیروزی مطلق او خواهد بود. سردبیر این روزنامه تأکید کرد: ورود به مرحله جدید جنگ با یک اقدام در ۲۸ اوت مبنی بر انتصاب سرتیپ العاد گورن به عنوان رئیس تلاشهای بشردوستانه غیرنظامی در نوار غزه با هماهنگی دولت اسرائیل آغاز شد. این عنوان طولانی که گورن خواهد داشت تا زمانی که ارتش اسرائیل برای آن مخففی معادل رئیس اداره مدنی ایجاد کند، باقی خواهد ماند. در عمل باید او را حاکم غزه دانست.
الوف بن افزود: «در گام بعدی، نتانیاهو هفته گذشته به ارتش دستور داد که برای توزیع کمکهای بشردوستانه در غزه به جای سازمانهای بینالمللی آماده شود. با این حال «هرتزی هالوی»، رئیس ستاد ارتش نسبت به خطر علیه سربازان و هزینههای زیاد هشدار داد، اما نتانیاهو قانع نشد و به موضع خود پایبند است. وی خاطرنشان کرد: «با کنترل ورود کمکها، اسرائیل این فرصت را پیدا میکند تا آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را یکباره و برای همیشه از غزه بیرون کند؛ آژانسی که راستهای اسرائیل آن را پروژهای ضد صهیونیستی میدانند.»
تلاش تندروهای اسرائیل برای اشغال مجدد غزه درحالی است که اخیراً مذاکرات غیرمستقیم تلآویو و حماس در نتیجه اصرار نتانیاهو بر ادامه جنگ در نوار غزه و عقبنشینی نکردن از محورهای فیلادلفیا و نتساریم به مرحله حساسی رسیده است. حماس خواستار خروج کامل رژیم صهیونیستی از غزه و بازگشت آوارگان بدون محدودیت است، اما کابینه نتانیاهو با ماندن در محور فیلادلفیا به بهانه مقابله با قاچاق سلاح از مصر به غزه اصرار دارد. نتانیاهو و دوستانش که میدانند نابودی حماس غیرممکن است، سعی دارند از فرصت به وجود آمده برای اشغال بخشهایی از غزه و تنگ کردن حلقه محاصره علیه گروههای مقاومت در این باریکه استفاده کنند. نتانیاهو قصد دارد با این اقدام، برای خود دستاوردسازی کرده و خشم افکارعمومی را نسبت به تلفات در غزه کاهش دهد. وزرای افراطی تلآویو میخواهند با اشغال تدریجی غزه، فلسطینیان را به اجبار کوچانده و امنیت شهرکنشینان را تضمین کنند.
اسرائیل درحالی دنبال اشغال غزه است که از ۱۹۶۷ تا ۲۰۰۵، این باریکه را تحت اشغال خود داشت، اما در نهایت در برابر موج مخالفتهای مردم نتوانست مقاومت کند و مجبور شد پس از ۳۸ سال خارج شود. اکنون نیز اشغال مجدد اهداف صهیونیستها را محقق نخواهد کرد و با خشم و نفرتی که در بین فلسطینیان نسبت به دشمن اشغالگر ایجاد شده است، صهیونیستها در صورت اشغال هم نمیتوانند مدت زمان زیادی دوام بیاورند. الان گروههای مقاومت هم به توانمندیهای نظامی دست یافتهاند و اجازه نمیدهند اسرائیل دوباره غزه را اشغال کند.